Головна > Новини > Земельні спори і методи їх вирішення

Земельні спори і методи їх вирішення

4 Листопада 2014

земельні спориЗ давніх часів земельні спори вважаються одними з найбільш конфліктних ситуацій між сусідами. Кожен вважає що частину його землі захопили і він претендує на ділянку сусіда. І іноді самостійно вирішити суперечку дуже складно, тим більше, в свою користь. Тому у багатьох випадках тільки судовий вердикт може поставити крапку в земельному конфлікті.

Хоча завжди існують шляхи врегулювання конфліктної ситуації без участі судових органів: досягнення взаємної згоди між сторонами самостійно або в адміністративному порядку.

На рахунок земельних спорів можна звертатися в суд загальної юрисдикції або арбітражний. Залежно від вибору, судочинство матиме особливості, зафіксовані в законодавстві.

Скориставшись послугами досвідченого адвоката, який знає всі тонкощі земельного законодавства можливо позитивно вирішити ситуацію. У завдання адвоката входить і визначення юридично значимих обставин, і побудова правової позиції, і збір доказів, і чітке формулювання позовних вимог та визначення розміру державного мита. Юристи також проводять консультації із земельних питань, що стосуються правової експертизи будь-яких документів на землю (договорів, матеріалів по межуванню, кадастрові плани, акти відповідних органів місцевого самоврядування і державних структур) на відповідність чинному законодавству. Адвокат також відповідає за підготовку варіантів усунення виявлених порушень або помилок, з питань захисту інтересів та прав власника або орендаря. До них завжди можна звернутися за професійною допомогою з оформлення земельних ділянок з підготовкою повного пакету документів для оформлення та реєстрації права власності або оренди, прийняття спадщини, приватизації землі під різними об'єктами нерухомості. Забезпечується юридичним супроводом і угод із землею - купівля, продаж, викуп дарування, виділ та зміна часток у праві спільно-часткової власності, розділ ділянок, переведення земельних ділянок з однієї категорії в іншу, зміна виду дозволеного використання, захист прав та інтересів власників і землекористувачів при вилученні ділянки для державних або муніципальних потреб та ін.

Ситуації, що виникають в процесі землекористування, завжди вимагають правової оцінки, будь то оформлення права власності або оренди, суперечки з сусідами по межах ділянок, відповідність межування і багато іншого. Досягти потрібного результату у вирішенні земельних питань допоможе звернення за юридичною консультацією до професіоналів, які мають досвід у їх вирішенні. А своєчасний рада фахівця попередить від можливих помилок і дозволить досягти заповітної мети в помітно менший термін і без моральних витрат.

Повернення до списку