Головна > Новини > Кадастрові послуги в сучасному земельному ринку

Кадастрові послуги в сучасному земельному ринку

25 Листопада 2014

Проведеня будь-яких юридичних операцій з земельними ділянками та будь-якими іншими об'єктами нерухомості неможливо здійснити, якщо на ці об'єкти немає відомостей з Державного земельного кадастру. Така вимога визначено Законом України Про Державний земельний кадастр редакція від 03.07.2014 року і постанові кабінету міністрів «Про затвердження Положення про технічний паспорт земельної ділянки, яка виставляється на земельні торги». Якщо Ви плануєте укладати угоди з купівлі-продажу, обміну або дарування, заповіту, залогу, отриманню іпотечного кредиту, то одним з основних документів, для неї стане технічний паспорт земельної ділянки в якому вказано кадастровий номер.


Він містить відомості і характеристики ділянки та розташованих на ній будівель, інженерних комунікацій, відомості про межі охоронних зон ЛЕП, газопроводу, водопроводу або водного об'єкта, необхідну інформацію про власника.

Кадастровий паспорт на земельні ділянки готується за результатами їх межування, що відноситься до кадастрових послуг, які надають спеціалізовані ліцензовані компанії.

Межування земельних ділянок, на основі якого розробляється проект межування, дозволяє вирішити багато завдань, пов'язані, наприклад, з розділом ділянки або приєднанням до нього іншого, уточненням меж і площ ділянок, відводів для будівництва доріг або лінійних об'єктів.

Нерідко матеріали межування стають необхідними і для судових розглядів при земельних спорах.

А підготовлена за результатами межування топографічна основа буде потрібно надалі для розробки проекту та будівництва будівлі або будь-якого іншого об'єкта - доріг, ЛЕП, нафтопроводу і ін.

Ряд компаній, що надають кадастрові послуги, забезпечують підготовку і проведення незалежної землевпорядної експертної оцінки об'єкта нерухомості, що дозволяє визначити його адекватну ринкову вартість.

Кадастрові послуги - затребувана задача і для власників невеликих ділянок і будинків, і для підприємств і компаній, вирішити яку посильно тільки фахівцям, що забезпечує як кваліфіковану повну підготовку необхідної документації, так і погодження матеріалів в державних і контрольних органах.

Повернення до списку